Milieubewust denken en doen

De wereld een stukje beter maken met kleine dingen

Met Laundry Use maken wij de transitie naar een ciculaire economie. Daar hoort natuurlijk ook een stukje milieubewust denken en doen bij in de dagelijkse bezigheden op het werk. Wij vertellen u graag wat wij hierin doen, ook om onze kennis met u te delen. 

Videomeetings met Zoom

Videomeetings met Zoom

In 2020 is Laundry Use overgegaan naar Video Meeting. Via het programma Zoom communiceren bij met collega's, klanten en leveranciers via video. Door hiervan gebruik te maken besparen wij per meeting gemiddeld:

- 400min reistijd
- 552km over de bezette Nederlandse wegen
- 60KG CO2 

Deze manier van communiceren werkt prettig, gemakkelijk en is dus uiterst milieuvriendelijk. 

 

Maximaal gebruik maken van de USB

Maximaal gebruik maken van de USB

Om papier te kunnen maken is hout en water nodig. Een gebruiksaanwijzing van een wasmachine of droger bestaat gemiddeld uit 35 pagina's. Per realisatie van een project worden er gemiddeld vier machines ge├»nstalleerd wat het totaal aan pagina's op 140 zet per project. Dankzij het gebruik van een USB-Stick bespaart Laundry Use per project:

- 3KG aan hout
- 57L aan water

 

Elektronisch systeem voor het ondertekenen van overeenkomsten

Elektronisch systeem voor het ondertekenen van overeenkomsten

De praktijk bij ondertekenen op papier:
De overeenkomst wordt samengesteld en opgestuurd naar een collega die zijn of haar handtekening dient te zetten. Deze collega print de overeenkomst uit, ondertekend het, scant het in en stuurt het weer terug naar degene die de overeenkomst heeft samengesteld welke het vervolgens naar de klant stuurt. De klant print het bestand opnieuw uit, ondertekend de overeenkomst, scant het weer in en stuurt het weer terug. 

De praktijk bij elektronisch ondertekenen:
De overeenkomst wordt samengesteld en via de elektronische omgeving opgestuurd naar alle partijen die de overeenkomst dienen te ondertekenen. Nadat alle partijen de overeenkomst online hebben ondertekend, krijgt de afzender de overeenkomst retour.

Duidelijk is dat naast besparing in tijd en geld, elektronisch ondertekenen niet schadelijk is voor het milieu. Per maand scheelt deze manier van werken per maand elf kilogram hout en 243 liter water.

Digitaal boekhouden en factureren

Digitaal boekhouden en factureren

Laundry Use doet niet aan uitprinten en versturen van facturen; dit gaat geheel online en digitaal. Dit bespaart een heleboel papier en daarmee dus hout en water. Via ons boekhout en facturatiesysteem kunnen wij alles beheren en wordt er niets onnodig uitgeprint. 

Maak samen met Laundry Use de transitie naar een circulaire economie

Maak samen met Laundry Use de transitie naar een circulaire economie

Het rekening houden met onze omgeving in de dagelijkse werkzaamheden past goed bij de visie die wij met Laundry Use hebben: de transitie naar een circulaire economie. 

Wij vertellen u er graag meer over

Klik hier voor meer informatie