Het wasgoed binnen de zorg, inbesteden of uitbesteden?

Een moeilijke keuze

Hoe voorkomt u verspreiding van virussen binnen het wasproces? Tips en maatregelen voor een optimale hygiëne

Waarom inbesteden?

Veel zorginstellingen zitten met deze vraag; gaan wij het wasgoed zelf wassen, of laten wassen door een externe wasserij? Uitbesteden lijkt het meest gemakkelijk. Wij snappen dat heel goed maar toch is dat niet altijd zo. Dit lichten wij graag even voor u toe.

Flexibel

Flexibel

Met een eigen wasserij heeft u zelf de touwtjes in handen en bent u niet afhankelijk van de vastgestelde haal- en brengmomenten van de externe wasserij. Met een eigen wasserij kunt u zelf bepalen wanneer welke wasgoed wordt gewassen. Daarnaast kan dat éne mooie kledingstuk van één van de bewoners nog snel mee worden gewassen voor die speciale gelegenheid van de volgende dag.

Zo kunt u uw bewoners van een stukje service bieden met een eigen wasserij, dat wilt u toch ook? 

Milieuvriendelijker

Milieuvriendelijker

Een eigen wasserij is in veel gevallen milieuvriendelijker dan het wasgoed laten wassen door een externe wasserij. Met een eigen wasserij komt er veel minder transport bij kijken. Het wasgoed blijft namelijk binnen de muren waardoor het wasgoed niet getransporteerd hoeft te worden van uw locatie naar de wasserij, én weer terug.

Circulaire economie
Daarnaast streeft Laundry Use naar een circulaire economie waarbinnen het afval van de ene partij, de grondstof van de andere partij wordt. Dit doen wij door wasserijapparatuur altijd een nieuwe kans te gunnen. Na de looptijd van uw abonnement kunt u ervoor kiezen om uw apparatuur in te ruilen voor nieuwe apparatuur en zetten uw oude apparatuur elders weer opnieuw in. 

Zo maken wij samen met u de transitie naar een circulaire economie.

 

Behoud van kwaliteit

Behoud van kwaliteit

Het wasgoed van bewoners zit vol persoonlijke verhalen. Daar moet zuinig mee om worden gegaan.

Doordat het wasproces minder groot en complex is als bij een grote externe wasserij is het mogelijk om kwaliteit van het wasproces te waarborgen en te optimaliseren. Hier kunnen wij u bij helpen door voor elk type wasgoed, zoals bedlinnen, delicate was en bonte was, aparte was- en droogprogramma's te maken. Op deze wijze kan worden voorkomen dat wasgoed te heet, te koud, te lang of te kort wordt gewassen maar wordt elke wasprogramma afgestemd op het wasgoed. Aan de hand van het programma wordt de exact benodigde hoeveelheid en type wasmiddel toegevoegd door middel van een automatisch zeepdoseersysteem. Zo gebruikt u nooit te veel of te weinig wasmiddel. 

Al met heeft u door in te besteden minder klachten over het krimpen, stinken, verkleuren of kwijtraken van kleding.

Behoud van de huishoudelijke sfeer

Behoud van de huishoudelijke sfeer

Door het wassen van wasgoed in eigen beheer te gaan doen wordt de huishoudelijke sfeer behouden. Het wasgoed blijft namelijk binnen de muren van de zorginstelling, en daarmee dus dicht bij de bewoner, net als thuis. Dat geeft een prettig gevoel.

Goedkoper

Goedkoper

Niet geheel onbelangrijk: In veel gevallen kan inbesteden goedkoper uitvallen dan uitbesteden. Bent u benieuwd of dit ook voor uw situatie geldt? Wij maken deze vergelijking graag voor u, gratis en geheel vrijblijvend. 

Wij komen hiervoor graag met u in contact.

Neem contact met ons op
Professionele wasmachines

Professionele wasmachines

Professionele wasmachines worden veel ingezet binnen kleinschalige zorginstellingen. Het belangrijkste voordeel van van deze machines is dat een wasprogramma maar 45 min duurt in plaats van 90 min zoals bij huishoudelijke apparatuur. Hierdoor kan er veel wasgoed worden verwerkt in korte tijd. Daarnaast zijn professionele wasmachines robuuster gebouwd waardoor ook prima bed- en badlinnen kan worden gewassen. Om professioneel te wassen binnen uw zorginstelling heeft u niet veel ruimte nodig. De afmetingen van deze machines zijn maar een fractie groter dan die van huishoudelijke machines en zijn zelfs stapelbaar met een bijpassende professionele wasdroger. De machines zijn leverbaar met een laadcapaciteit vanaf 8 kg tot en met 10 kg. 

Ga verder naar onze professionele wasmachines
Industriële wasmachines

Industriële wasmachines

Doordat industriële wasmachines leverbaar zijn met een laadcapaciteit vanaf 8 kg tot en met maar liefst 120 kg is er voor elke zorgorganisatie een geschikte wasmachine. Zo worden machine met een laadcapaciteit van bijvoorbeeld 18 kg veel ingezet voor de wasserij van een zorgcomplex met 200 bewoners. Wasmachines met een laadcapaciteit van 60 tot 120 kg worden juist ingezet voor de centrale wasserij van een zorgorganisatie waar de was voor meerdere locaties wordt gewassen. Elke industriële wasmachine is leverbaar met een bijpassende industriële wasdroger

Ga verder naar onze industriële wasmachines
Lees de ervaringen van onze klanten die in eigen beheer wassen met Laundry Use

Lees de ervaringen van onze klanten die in eigen beheer wassen met Laundry Use

Onze klanten

Wilt u het wasgoed binnen uw zorginstelling ook in eigen beheer gaan doen?

Ik help u graag verder bij het opzetten van een professionele wasoplossing binnen uw zorginstelling welke u ontzorgt van a - z. U betaalt gemakkelijk één prijs per kilogram wasgoed welke met u meeveranderd als u meer of minder gaat wassen.

088 - 5286388
Wilt u het wasgoed binnen uw zorginstelling ook in eigen beheer gaan doen?

Dinand Kiezebrink
Professionele wasexpert