Zorginstellingen

Professionele wasmachines binnen uw zorginstelling?

Vraag direct een adviesgesprek

Professionele wasmachines binnen zorginstellingen

De zorg wordt de komende jaren steeds belangrijker. Mede door de vergrijzing die optreedt. Daarnaast worden verpleeghuizen kleinschaliger. Steeds vaker worden kleine woongroepen gecreëerd om een thuisgevoel te creëren voor de bewoners. Hierdoor wordt kleding en beddengoed steeds meer decentraal gewassen. In de praktijk draait de professionele wasmachine vaak meer dan zes keer per dag. Dit levert met huishoud wasmachines veel problemen op. Professionele wasmachines zijn hier tegen opgewassen. Samen met Laundry Use gaat u voor een professionele situatie met optimale kwaliteit en lage prijs per kilogram schoon wasgoed.

Direct contact opnemen
Een in huis wasserij verdient zichzelf terug

Een in huis wasserij verdient zichzelf terug

De in huis wasserij verdiend zichzelf terug op basis van lagere bedrijfskosten en de laagste kosten per wasbeurt. Uw kosten zullen dus lager uitvallen wanneer u kies voor het inrichten van een in huis wasserij met professionele wasmachines. Ook bent u flexibeler, niet afhankelijk van de kwaliteit en service van derden. U kunt tot slot zo veel wassen als u wilt.

 

Compacte installatie

Compacte installatie

Voor veel kleine verpleeghuizen zouden alle textielsoorten eenvoudig gewassen kunnen worden met een compacte en professionele wasmachine en een bijpassende professionele wasdroger. Dit neemt ongeveer 1m2 in beslag. De professionele wasmachines kunnen daarom prima in het magazijn of linnenkamer worden opgesteld.

Voor zorginstellingen die veel was te verwerken hebben kunnen het beste werken met industriële wasmachines. Deze gaan langer mee en zijn verkrijgbaar met grotere laadcapaciteiten tot maar liefst 120KG om veel was te verwerken in een korte tijd. 

Ga verder naar al onze machines
Baas over uw wasgoed

Baas over uw wasgoed

Door het wasgoed niet de deur uit te doen maar in eigen beheer te gaan wassen, bent u baas over eigen wasgoed. Dat betekent dat u onafhandelijk bent en flexibel bent. Dus geen lange wachttijden meer tot uw wasgoed weer terug is van de externe wasserij en dat éne mooie kledingstuk van uw cliënt kan nog snel worden meegewassen voor die speciale gelegenheid van de volgende dag. 

Kostenbesparend

Kostenbesparend

In veel gevallen levert het in eigen beheer wassen een flinke kostenbesparing op. Wilt u weten of dit ook voor uw situatie geldt? Wij maken voor u geheel vrijblijvend de vergelijking tussen uitbesteden en in eigen beheer wassen. 

Neem hiervoor contact met ons op of vraag direct u prijs per kilogram aan.

Duurzamer

Duurzamer

Het in eigen beheer wassen is vaak duurzamer dan uitbesteden. Zo reist een vrachtwagen van een externe wasserij stad en land door om het wasgoed bij u op te halen, het te wassen het vervolgens weer bij u af te leveren. Door zelf te wassen hoeft er geen honderden kilometers lange transport plaats te vinden van en naar de wasserij en uw locatie. De was blijft binnen de muren en dat is aanzienlijk minder schadelijk voor het milieu.

Daarnaast werkt Laundry Use met dit concept aan een circulaire economie wereld waarin geen afval bestaat en realiseren wij de meest duurzame wasserijen.

Lees hier meer over duurzaam wassen

Deze zorginstellingen hebben gekozen voor Laundry Use

Lees hieronder de verhalen van een greep uit onze klanten binnen de zorg. 

Interzorg

Duurzaam wassen in eigen beheer

Duurzaam wassen in eigen beheer

Interzorg is een grote zorg organisatie in Noord-Drenthe. Zo'n 800 cliënten verblijven binnen de muren van Interzorg en 400 daar buiten. Dit levert per jaar 700.000 kilogram wasgoed op. Nu doet een externe wasserij dat. Vanaf 2020 zal Interzorg in een nieuw en eigen facilitair centrum dit zelf gaan doen. Interzorg wil geen eigenaar worden van de wasserij maar betalen voor gebruik.

Duurzaam wassen in eigen beheer Interzorg

Zorgorganisatie Reinaerde

Eén centrale wasserij voor alle locaties

Eén centrale wasserij voor alle locaties

Reinaerde is een zorgorganisatie met verschillende locaties in het midden van het land. Reinaerde heeft gekozen om het wassen van wasgoed van deze verschillende locaties in eigen beheer te nemen. Dit doen zij door in één centra wasserij te gaan wassen met industriële wasserijapparatuur. Wij hebben met onze producten het gehele wasproces van A tot Z zo efficiënt mogelijk gemaakt. 

Eén centrale wasserij voor alle locaties Zorgorganisatie Reinaerde

Lentis Dennenoord

Complete overname van onderhoud, wasmiddel en hygiëne

Complete overname van onderhoud, wasmiddel en hygiëne

Lentis is een grote zorginstelling en is voorzien van een eigen wasserij op het terrein. De wasserij wast, droogt en strijkt 11000KG wasgoed per maand met vijf 30kg industriële wasmachines, vijf 30KG industriële wasdrogers en vouw- en strijkapparatuur zoals mangels en strijktafels. Hierin heeft Laundry Use de onderhoud en hygiëne binnen het wasproces overgenomen door het zeepdoseersysteem over te nemen. Daarnaast vindt er nu elk jaar een wastechnische controle plaats door een extern laboratorium.

Complete overname van onderhoud, wasmiddel en hygiëne Lentis Dennenoord

Woon-zorg complex Lubbelinkhof

Professionele wasmachines voor kleinschalig wonen

Professionele wasmachines voor kleinschalig wonen

Woon zorgcentrum Lubbelinkhof biedt een begeleid wonen en kleinschalige zorg- en dienstverlening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben hiervoor vierentwintig studio`s ingericht. Dit levert veel wasgoed op. Met Laundry Use heeft het professionele wasmachines en wasdrogers in gebruik waarmee zij zelf alle wasgoed snel en hygiënisch zelf kan wassen. 

"Met de professionele wasmachine en wasdroger met een grote inhoud van 10-12 kilogram gaat er meer wasgoed in één keer in en duurt een wasbeurt maar 45 minuten" vertelt Danie de Rooij van Woon zorgcentrum Lubbelinkhof.

Professionele wasmachines voor kleinschalig wonen Woon-zorg complex Lubbelinkhof

Stichting ouderenzorg Wilgaerden

Zelf professioneel wassen en drogen

Zelf professioneel wassen en drogen

Stichting ouderenzorg Wilgaerden is een zorgorganisatie welke zorg verleent aan ouderen in heel Friesland. Het wasgoed van locatie Venhuizen wassen zij zelf met professionele wasserijapparatuur van Laundry Use. Door zelf te gaan wassen kan de huishoudelijke sfeer worden behouden. De kleding blijft binnen de muren van het zorgcomplex en blijft dichtbij de cliënt. Zo kan er voorzichtig worden omgegaan met de kleding van de bewoners.

Zelf professioneel wassen en drogen Stichting ouderenzorg Wilgaerden

Zoekt u een passende oplossing voor uw zorgorganisatie?

Ik help u graag verder bij het opzetten van een professionele wasoplossing binnen uw zorginstelling welke u ontzorgt van a - z. U betaalt gemakkelijk één prijs per kilogram wasgoed welke met u mee veranderd als u meer of minder gaat wassen.

088 - 5286388
Zoekt u een passende oplossing voor uw zorgorganisatie?

Sylvia van team schoon wasgoed
Professionele wasexpert