Wasserijapparatuur

Hoe voorkomt u verspreiding van virussen binnen het wasproces? Tips en maatregelen voor een optimale hygiëne

Voor kleine en grote oplossingen

Laundry Use biedt voor elke situatie een passende oplossing. Met een uitgebreid assortiment aan wasserijapparatuur kunnen wij een oplossing bieden die precies bij u past. De producten stemmen wij precies af op uw situatie door samen met u te kijken wat, hoeveel en hoe u wilt gaan wassen.

Wij komen graag bij u langs voor advies op maat. 

Vraag een adviesgesprek aan
Professionele wasserijapparatuur

Professionele wasserijapparatuur

Er is een onderscheid tussen professionele en industriële wasserijapparatuur. Professionele apparatuur zijn kleine machines met een laadcapaciteit vanaf 8KG tot 10KG. Professionele machines kunnen worden aangesloten op 230V maar werken het beste op krachtstroom om kortere was- en droogtijden te realiseren. Professionele wasserijapparatuur gaat 15.000 draaiuren mee. 

 

Industriële wasserijapparatuur

Industriële wasserijapparatuur

Industriële wasserijapparatuur heeft een laadcapaciteit vanaf 6,5 kilogram tot 120 kilogram. Deze machines dienen te worden aangesloten op krachtstroom. Een voordeel van industriële wasserijapparatuur is dat de was- en droogtijden nog korter zijn dan die van professionele apparatuur. Daarnaast gaat industriële apparatuur 35.000 tot wel 50.000 draaiuren mee. Bovendien is industriële wasserijapparatuur geheel vrij programmeerbaar. Dat betekent dat was- en droogprogramma's zelf kunnen worden samengesteld om een zo efficiënt mogelijk wasproces te realiseren. 

Mangels

Mangels

Vooral voor horecabedrijvens zoals hotels en restaurant is een strak en net textiel van groot belang. Daarom levert Laundry Use professionele en industriële mangels van alle soorten en maten.

Muurmangel
Voor kleine wasruimtes is een muurmangel ideaal. Een muurmangel kan tegen de muur worden geplaatst gezien het textiel aan de voorkant wordt ingevoerd en er aan dezelfde kant droog en gestreken weer uit komt. Een muurmangel wordt ook wel single mangel genoemd waarbij de de rol wordt verwarmd. 

Doorvoermangel
Een doorvoermangel, ook wel muldenmangel genoemd, verwarmt niet de rol maar de kuip. Bij een muldenmangel wordt het wasgoed an de voorkant ingevoerd en komt het er aan de achterkant gestreken weer uit. Het voordeel van een muldenmangel is dat de mogelijkheid om er een insteekmachine voor te zetten die het wasgoed automatisch in de mangel 'steekt'. Daarnaast kan er een vouwmachine aan de uitvoerzijde geplaatst worden zodat het wasgoed automatisch wordt gevouwen. Zo wordt het gehele finishproces geautomatiseerd. 

Strijkapparatuur

Strijkapparatuur

Om na het wassen en drogen optimaal resultaat te kunnen boeken biedt Laundry Use strijkapparatuur aan. Hierin streven naar een zo hoog mogelijke gebruiksvriendelijkheid. Strijkapparatuur is in alle soorten leverbaar. Van simpel huishoudelijk design tot industriële apparatuur. 

Benieuwd naar de wasruimtes van onze klanten?

Lees de verhalen van onze klanten