Medische dekbedden

Gebruiksgemak, gemakkelijk wasbaar, comfort & hygiënisch

Ervaar het gemak van medische dekbedden in de zorg

Ervaar het gemak van medische dekbedden in de zorg

Medische dekbedden zijn industrieel wasbaar. Dat betekent dat de dekbedden gewassen kunnen worden in industriële wasmachines. TNO onderzoek heeft aangetoond dat zowel thermische als chemische besmettingen volledig te verwijderen zijn, mits natuurlijk het juiste wasproces wordt gebruikt. Dit regelt Laundry Use voor u zodat een optimale hygiëne behaald kan worden. 

Uw eigen stijl
De dekbedden zijn indien gewenst volledig zelf te ontwerpen (eigen dessin). Zo kunt u uw huisstijl doorvoeren in uw bedlinnen.

U heeft de keuze uit:
Een eendelige dekbed 
Een tweedelige dekbed

Het eendelige dekbed

Het eendelige dekbed

Bij het eendelige dekbed is een losse overtrek overbodig. De bovenzijde van het dekbed bestaat uit een brandwerende Trevira CS laag en de onderzijde bestaat uit polyester katoen uni met een kleur die bij het dessin past. Deze onderstof is tevens voorzien van een instopstrook. 

Gewicht
Een eendelig dekbed weegt maar 250 gram per m2. 

Het tweedelige dekbed

Het tweedelige dekbed

Het tweedelige dekbed bestaat uit bovendekbed met een basisdekbed. Deze delen zijn met sterk klittenband aan elkaar bevestigd. Het bovendekbed en basisdekbed zijn beide voorzien van een vaste overtrek en de stoffen bestaan uit katoen en van het bovendekbed uit brandvertragende Trevira CS. De vulling bestaat eveneens uit brandvertragende polyester die is voorgecomprimeerd. Dat houdt in dat de vulling haar vorm behoudt, zelfs na het veelvuldig wassen op hoge temperaturen. 

Bij een tweedelig dekbed kan er op reinigingskosten worden bespaard doordat het bovendekbed minder vaak gereinigd hoeft te worden dan het basisdekbed.

Gewicht
Het bovendekbed heeft een gewicht van 150 gram per m2. Het basisdekbed een gewicht van 100 gram per m2.
Het voordeel van een tweedelig dekbed is dat alleen het basisdekbed hoeft te wassen. Het bovengedeelte kan periodiek meegewassen worden. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op de waskosten.

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord

Brandvertragend
De hoogwaardige stof Trevira CS is brandvertragend, net als de speciale verfstoffen welke worden gebruikt bij het bedrukken van de dekbedden. Hierdoor behoort Hulleman textiel tot de selecte groep van fabrikanten die de naam Trevira CS ook voor bedrukte stoffen mag voeren. 

Recyclebaar
De medische dekbedden zijn gemaakt van textielstoffen van Europese afkomst waarvan het productietraject controleerbaar en traceerbaar is. Laundry Use maakt gebruik van medische dekbedden die recyclebaar zijn. De medische dekbedden worden aan het eind van de levensduur door ons opgehaald en wij zorgen ervoor dat ze gerecycled worden. Door het recyclen van de medische dekbedden draagt Laundry Use bij aan een Circulaire economie

DP- waarde
Een belangrijk criterium bij de selectie van de katoenen stoffen is de zogenaamde DP-waarde, een indicatie voor de kwaliteitsklasse. Globaal geldt: hoe hoger de DP-waarde, hoe hoger de concentratie cellulose, hoe langer de levensduur. Hulleman textiel houdt vast aan een hoge DP-waarde. Alle stoffen zijn voorzien van het productielabel Öko-Tex 100, een garantie dat de stof vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van mens en milieu.

Heeft u vragen over onze medische dekbedden?

Neem contact met ons op