Interzorg gaat zelf koken én wassen

Met stoom en kokend water naar een duurzamere toekomst

Van uitbesteden naar duurzaam wassen in eigen beheer

Interzorg Noord- Nederland heeft het wasgoed van ruim 800 cliënten binnen verschillende locates uitbesteed aan een externe wasserij. Dit jaar komt hier verandering in; Interzorg gaat het wasgoed in eigen beheer doen. Waarom en hoe? Interzorg vertelt het graag zelf.

Ook wassen in eigen beheer
"De was"

"De was"

Met achthonderd cliënten, verdeeld over appartementen op diverse locaties, heb je uiteraard veel was. “De was”, dat klinkt zo neutraal en bulk-achtig, maar behalve beddengoed, handdoeken en uniforms van de medewerkers gaat het natuurlijk óók over heel persoonlijke kledingstukken! Die fijne broek, gekocht ter gelegenheid van de bruiloft van een kleindochter, of die kleurige jurk uit die leuke boetiek. Daar moet zuinig mee worden omgegaan, en dat kan alleen door het wassen in eigen beheer te gaan doen.

VIDEO: Het ontstaan van de droom van een facilitair centraal gebouw
VIDEO: Het ontstaan van de droom van een facilitair centraal gebouw

"Interzorg wil faciliteiten bieden waarmee we voor cliënten het verschil maken", vertelt Elly van der Woude, manager INNService. "Daarmee bedoelen we: gezond en lekker eten en drinken, schone was die tijdig terug is, goed en op tijd leveren van hulpmiddelen en een gastvrije en prettige leefomgeving. En tegelijkertijd het werkproces voor medewerkers vereenvoudigen. Om dat te kunnen doen, nemen we meer in eigen hand en organiseren we de dienstverlening vanuit een centrale locatie."

Geen eigendom

Geen eigendom

Dankzij het meedenken van Laundry Use hebben wij de wasserij kunnen realiseren zonder dat hiervoor hebben moeten investeren. Wij wilden betalen voor gebruik en geen eigenaar worden van de wasserij. Dat betekende dus dat zij het risico moesten dragen." De reactie van Herman Harsevoort van Laundry Expert hierop was:

"Je bent gek, maar ik doe mee."

VIDEO: Wassen in eigen beheer vanaf de zomer van 2020
VIDEO: Wassen in eigen beheer vanaf de zomer van 2020

Laundry Use neemt alle (echt àlle!) zorg rondom wassen uit handen; van de bouw, installatie en inrichting van de wasserij, het leveren van wasmiddel en andere benodigdheden, onderhoud, reparatie en vervanging van de machines, tot zelfs instructies over hoe te wassen. Met als doel ècht schone was, waarbij gebruik wordt gemaakt van biologisch afbreekbare zeep en groene energie. Bekijk de video voor een duidelijk beeld hoe de wasserij er uit komt te zien.

Wilt u ook een kleine of grote centrale wasserij realiseren voor uw zorginstelling?

Net als Elly van der Woude van Interzorg kunt u ook het wasgoed in eigenbeer gaan doen zonder eigenaar te zijn. U hoeft dus niet te investeren maar u betaalt net als Interzorg één bedrag per maand op basis van hoeveel er gewassen wordt.

WIj komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken

Neem contact met ons op