Interzorg

Weer wassen in eigen beheer

Met professionele wasmachines de kwaliteit verhogen

Zorgorganisatie Interzorg gaat in Assen een facilitair centrum bouwen, waardoor het eten en de wasserij weer in eigen beheer komt, met onder andere professionele wasmachines. Nu wordt het eten door een externe partij bereid en ook de was wordt buiten de deuren van Interzorg afgehandeld. De zorgorganisatie wil hiermee kosten besparen en daarnaast zal de kwaliteit van het eten en het wasgoed ook nog eens omhoog gaan.

Elly van der Woude van Interzorg: "Wij gaan het eten in eigen beheer bereiden, op een natuurlijke en eerlijke manier. We hebben ook gekeken naar het wasproces. We wassen 700.000 kilogram wasgoed op jaarbasis. Nu doet een externe partij dat. Maar het gebeurd regelmatig dat was lang wegblijft of kwijtraakt."

Ook wassen in eigen beheer
Laatste plannenmakerij

Laatste plannenmakerij

"Wij gaan een facilitair centrum realiseren op het Messchenveld in Assen. We zitten in de laatste plannenmakerij. In dat centrum komen een keuken en een wasserij voor onze negen verzorg- en verpleeghuizen."

Alleen een flexibele prijs per kilogram wasgoed

Alleen een flexibele prijs per kilogram wasgoed

Elly van er Woude: "De keukenleverancier blijft eigenaar van de keuken en de leverancier van de wasserij blijft ook eigenaar van de professionele wasmachines. We sluiten in principe een contract voor tien jaar met een mogelijke verlenging van vijf jaar. Hierdoor slepen we geen grote investering achter ons aan."

Meer aan handen aan het bed

Meer aan handen aan het bed

"Het in eigen beheer van nemen van het wasgoed en het eten brengt ons op jaarbasis minimaal € 200.000,-. Dat betekent meer handen aan het bed. De besparing betekent al zes mensen extra fulltime aan het bed".

Wilt u ook professioneel wassen zonder te investeren?

Wij berekenen uw prijs per kilogram zodat ook u kunt overwegen om professioneel te gaan wassen zonder investering. Wij komen graag met u in contact om uw situatie en wensen in kaart te brengen.

Laat uw prijs per kilogram door ons berekenen