Lentis Dennenoord

Complete overname van onderhoud, wasmiddel en hygiëne

11000KG wasgoed per maand

Lentis is een grote zorginstelling en is voorzien van een eigen wasserij op het terrein. De wasserij wast, droogt en strijkt 11000KG wasgoed per maand met vijf 30kg industriële wasmachines, vijf 30KG industriële wasdrogers en vouw- en strijkapparatuur zoals mangels en strijktafels. Hierin is hygiëne van groot belang waarin het gebruik van de juiste hoeveelheid en soort wasmiddel een grote rol speelt. Daarnaast dient er ook onderhoud te worden uitgevoerd aan de wasserijapparatuur. Laundry Use heeft dit allemaal overgenomen zodat Lentis hierin geheel ontzorgt wordt. 

“Bij storing of defect staat Laundry Use binnen 24u op de stoep zonder dat wij daar een factuur van ontvangen, daarnaast komt er jaarlijks een onafhankelijke laborant om de hygiëne te controleren”
Bert de Wit – Teamleider wasserij.   
Bezoek zelf de wasserij van Lentis Dennenoord
Onderhoud aan de wasserijapparatuur

Onderhoud aan de wasserijapparatuur

Laundry Use is nu verantwoordelijk voor het draaiende houden van de wasserijapparatuur. Hiervoor komt er elk half jaar een monteur om onderhoud te plegen aan alle was-, droog-, mangel-, en strijkapparatuur. Na elke bezoek wordt er een rapport opgemaakt. Bij storing of defect zijn wij altijd 24/7-bereikbaar en leveren wij een 8-uurservice waarbij wij binnen 8 uur na een storingsmelding op de stoep staan.

Overname wasmiddelen en zeepdosering

Overname wasmiddelen en zeepdosering

Om Lentis Dennenoord te ontzorgen heeft Laundry Use de zeepdosering inclusief wasmiddel geheel overgenomen. In plaats van steeds nieuwe wasmiddel te moeten kopen wordt deze nu elke maand geleverd tegen één bedrag per KG. Zo hoeft Lentis Dennenoord hier niet meer naar om te kijken. Daarnaast is er een nieuwe Flux Compact 2.0 zeepdoseersysteem aangesloten welke aangesloten is op de vijf wasmachines en vier chemicaliën. 

Ga naar onze automatische zeepdoseersystemen
Wastechnische controles

Wastechnische controles

In Europa zijn de geldende normen voor goede hygiëne op het gebied van onder andere industrieel reinigen vastgelegd in Risk Analysis Biocontamination Control (RABC). Laundry Use heeft onder leiding van Cleaning Consultancy Delft BV (CCD) een cursus gedaan en is gecertificeerd deze uit te voeren. CCD heeft een systematische aanpak voor RABC opgesteld, waarmee volgens de RABC normen de hygiëne van wasprocessen controleert en rapporteert.

Elk jaar vind er een wastechnische controle plaats door een extern laboratorium. De volgende processen worden gecontroleerd door de laborant: Witwasproces, disinfectieproces en bonte-was proces. Deze processen worden gecontroleerd op tijd, water, temperatuur en chemie. Daarnaast wordt het bedrijfswater geanalyseerd en worden de wascontainers voor- en na de disinfectie geanalyseerd.

Lees meer over de wastechnische controles
Plaatsing en installatie en voorprogrammeren wasprogramma's

Plaatsing en installatie en voorprogrammeren wasprogramma's

Het zeepdoseersysteem is geplaatst en geïnstalleerd op de wasmachines. Om het wassen nog gemakkelijker te maken heeft Laundry Use de was- en droogprogramma's opnieuw voorgeprogrammeerd. Nu is er voor elk type wasgoed een uniek programma zodat er altijd optimaal was- en droogresultaat behaald wordt. 

Wilt u ook ontzorgt worden voor uw wasserij?

Neem contact met ons op