Sauna Thermen Zuidwolde

In eigen beheer wassen met industriële wasmachines

Zelf wassen met industriële wasmachines

Sauna Thermen Zuidwolde biedt haar gasten ultieme rust in een warme en sfeervolle sauna. Daarnaast kunnen gasten genieten van de uitgebreide keuken, een buitenzwembad en grote rustieke tuin met een Iki-sauna. Sauna Thermen in Zuidwolde heeft besloten om met Laundry Use het wasgoed van de sauna maar ook van de keuken in huis te gaan wassen. Hiermee wil Sauna Thermen Zuidwolde de kwaliteit van haar textiel behouden en de hygiëne waarborgen. 

Industriële wasmachines

Industriële wasmachines

Samen met Sauna Thermen Zuidwolde hebben wij in kaart gebracht hoeveel KG wasgoed er gewassen moet worden. Zo hebben wij de perfecte industriële wasmachines geselecteerd. Laundry Use heeft twee industriële wasmachines geplaatst en geïnstalleerd welke ruim 35.000 draaiuren meegaan. Een LaundryLion HS-135 industriële wasmachine met 15 kg laadcapaciteit en een Laundry Lion HS-80 industriële wasmachine met 9 kg laadcapaciteit.

Ga verder naar onze industriële wasmachines
Industriële wasdroger

Industriële wasdroger

Nadat het wasgoed gewassen is, wordt het wasgoed gedroogd in de TD-350D industriële wasdroger met 18 kg laadcapaciteit. Deze industriële droger beschikt over programma's vanaf 30min waardoor het wasgoed in no-time gedroogd is. 

Ga verder naar onze industriële wasdrogers
Een automatische zeepdoseersysteem

Een automatische zeepdoseersysteem

Sauna Thermen Zuidwolde doet alle was zelf, dus ook van de keuken, restaurant, medewerkers kleding en uiteraard van de Wellness. Dat levert veel maar ook verschillende soorten wasgoed. Daarom is er gekozen om meerdere soorten wasmiddelen in te zetten en dus ook een wat uitgebreid zeepdoseersysteem door meerdere zeepdoseerpompjes op te hangen. Doordat er nu automatisch wordt gedoseerd wordt er niet onnodig veel wasmiddel gebruikt. Hierdoor is automatisch doseren milieuvriendelijker maar blijft ook het textiel zijn kleur en kwaliteit behouden. 

Ga naar onze automatische zeepdoseersystemen
Voorgeprogrammeerde was- en droogprogramma's

Voorgeprogrammeerde was- en droogprogramma's

Aan de hand van het type en hoeveelheid wasgoed heeft onze applicatiespecialist de wasprogramma's voorgeprogrammeerd. Dat houdt in dat voor elk type wasgoed een apart wasprogramma is samengesteld welke perfect geschikt is voor dat type wasgoed. Zo kan worden voorkomen dat er teveel wasmiddel wordt toegevoegd en er op te hoge temperatuur wordt gewassen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de duur van het programma zodat deze niet onnodig lang is. Zo is een wasprogramma al afgerond binnen 50 minuten.

Inruil wasmachine

Inruil wasmachine

Sauna Thermen Zuidwolde had nog een wasmachines staan. Deze hebben wij ingeruild waardoor Sauna Thermen een korting heeft ontvangen op het weektarief. Zo kan Sauna Thermen met nieuwe machines wassen welke moderner en efficiënter zijn dankzij kortere wasprogramma's. De ingeruilde machine wordt door ons gerenoveerd en weer ingezet in een andere situatie. Zo werken wij samen met Sauna Thermen aan een circulaire economie door de afvalberg te verlagen. 

Hermetisch afsluitbare deuren

Hermetisch afsluitbare deuren

Het wasgoed van een Sauna of Wellness bevat vaak sporen van oliën en crèmes. Het schoonmaken hiervan met huishoudelijk apparaten levert problemen op. Huishoudelijke en ook sommige professionele wasmachines zijn voorzien van deurrubber, ook wel manchet genoemd. Deze worden week en scheuren als gevolg van de oliën en crèmes die er tussen komen te zitten. 

Industriële wasserijapparatuur hebben hermetisch afsluitbare deuren, dus zonder deurrubbers. Daarom is industriële apparatuur uitermate geschikt voor een Sauna en Wellness.

Kosten per kilogram wasgoed

Kosten per kilogram wasgoed

Sauna Thermen heeft een abonnement op industrieel wassen afgesloten op basis van 60 maanden. Er wordt zeven dagen per week gewassen met per dag 100kg wasgoed. Per kilogram wasgoed betaalt Sauna Thermen € 0,29. Dat is inclusief de industriële wasmachines, all-in onderhoud, 24/7-bereikbaarheid en all-in 8-uurservice waarbij wij binnen 8 uur na melding van een storing op de stoep staan. 

Wilt u het wasgoed van uw Sauna en Wellness ook in eigen beheer wassen?

Ik help u graag met een passende oplossing voor het wassen van uw wasgoed. Wij berekenen voor u uw prijs per kilogram wasgoed inclusief de apparatuur, wasmiddel en 8-uurservice zonder bijkomende kosten!

088 - 5286388
Wilt u het wasgoed van uw Sauna en Wellness ook in eigen beheer wassen?

Dinand Kiezebrink
Wasexpert