Werkplein Fivelingo

Complete wasserij en totale ontzorging van A tot Z

Wassen, drogen en finishen zonder zorgen

Werkplein Fivelingo is een werkplein voor statushouders en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er werken nu ongeveer 50 mensen voor de wasserij van Fivelingo. Zij doen de was voor o.a. zorginstellingen, hotels, Martiniplaza maar ook voor scholen. Hiervoor hebben wij de gehele wasserij opgezet waarbij overal aan gedacht is. 

U leest hier hoe het wasproces van Fivelingo eruit ziet. 

 

Bezoek zelf de wasserij van Fivelingo
Complete wasserij inclusief alle benodigdheden

Complete wasserij inclusief alle benodigdheden

De wasserijapparatuur van Fivelingo bestaat uit vijf industriële wasmachines, vier bijpassende industriële drogers, een professionele strijktafel en een industriële mangel. Daarnaast is de wasserij voorzien van alle technische aansluitingen en opslag voor warm- en koud water, onthardingszout in 2 tanks en een ketel voor de warmwatertank.

Zo hoeft Fivelingo zich nergens zorgen over te maken. Alles is geregeld. 

Stap 1: Het sorteren van het vuile wasgoed

Stap 1: Het sorteren van het vuile wasgoed

Het vuile wasgoed van de klanten van Fivelingo komt binnen bij de wasserij en dient te worden gesorteerd. Bij dit sorteren wordt er rekening gehouden met het type wasgoed zoals bonte- en delicate was. Om dit sorteren efficiënt te laten verlopen hebben wij wascontainers geleverd met een verende bodemwagen. Vervolgens wordt dit wasgoed naar de sorteerkamer gebracht waar het wasgoed wordt verdeelt over de wasnetten waarbij elke kleur staat voor een type wasgoed. Dankzij deze extra wasserijartikelen kan het wasproces efficiënt worden doorlopen.

Stap 2: Industrieel wassen

Stap 2: Industrieel wassen

Het wasgoed dat binnenkomt van de klanten wordt gesorteerd en vervolgens gewassen. Hiervoor gebruikt Fivelingo een 8KG, 14KG, 18KG en twee 24KG's industriële wasmachines. Doordat er gewerkt wordt met machines met verschillende laadcapaciteiten, kan de capaciteit van de wasserijapparatuur maximaal benut worden. 

Voorgeprogrammeerde wasprogramma's
Om het wassen zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen zijn de wasmachines door ons voorzien van voorgeprogrammeerde wasprogramma's. Voor elk wasgoed is er een eigen wasprogramma welke aan de hand van de kleur wasnet direct kan worden gekozen.

Stap 3: Industrieel drogen

Stap 3: Industrieel drogen

De volgende stap is het drogen van het wasgoed dat uit de wasmachine komt. Hiervoor gebruikt Fivelingo vier industriële drogers met een vergelijkbare laadcapaciteit als die van de drogers. Ook de drogers zijn allemaal voorzien van voorgeprogrammeerde droogprogramma's zodat het wasgoed dat uit de wasmachine in de droger komt meteen kan starten. Super efficiënt dus!

Stap 4: Finishen

Stap 4: Finishen

Voor een optimaal finishresultaat hebben wij een industriële mangel met professionele strijktafels geleverd en geïnstalleerd. Deze apparatuur is zeer gemakkelijk in gebruik en gegarandeerd een mooi resultaat. 

Stap 5: Het sorteren van het schone wasgoed

Stap 5: Het sorteren van het schone wasgoed

De laatste stap binnen het wasproces is het sorteren van het schone wasgoed. Het wasgoed dat is gesorteerd wordt in het juiste rek van de juiste klant verdeelt en gaat met de transport weer terug naar de klant.

Technische aansluitingen en buffers

Technische aansluitingen en buffers

Dit aantal wasmachines en drogers vraagt om de nodige technische aansluitingen. Daarom is de wasserij voorzien van alle technische aansluitingen en opslag voor warm- en koud water, onthardingszout in 2 tanks en een ketel voor de warmwatertank.

Wilt u ook professioneel wassen zonder investering?

Wij helpen u graag verder bij het opzetten van een professionele wasoplossing binnen uw zorginstelling welke u ontzorgt van a - z. U betaalt gemakkelijk één prijs per kilogram wasgoed welke met u mee veranderd als u meer of minder gaat wassen.

088 - 5286388
Wilt u ook professioneel wassen zonder investering?

Dinand Kiezebrink
Professionele wasexpert