Werkplein Fivelingo

Complete wasserij en totale ontzorging van A tot Z

Wassen, drogen en finishen zonder zorgen

Werkplein Fivelingo is een werkplein voor statushouders en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Er werken nu ongeveer 50 mensen voor de wasserij van Fivelingo. Zij doen de was voor o.a. zorginstellingen, hotels, Martiniplaza maar ook voor scholen. Hiervoor hebben wij de gehele wasserij opgezet waarbij overal aan gedacht is. 

U leest hier hoe het wasproces van Fivelingo eruit ziet. 

 

Bezoek zelf de wasserij van Fivelingo
Complete wasserij inclusief alle benodigdheden

Complete wasserij inclusief alle benodigdheden

De wasserijapparatuur van Fivelingo bestaat uit vijf industriële wasmachines, vier bijpassende industriële drogers, een professionele strijktafel en een industriële mangel. Daarnaast is de wasserij voorzien van alle technische aansluitingen en opslag voor warm- en koud water, onthardingszout in 2 tanks en een ketel voor de warmwatertank.

Zo hoeft Fivelingo zich nergens zorgen over te maken. Alles is geregeld. 

Stap 1: Het sorteren van het vuile wasgoed

Stap 1: Het sorteren van het vuile wasgoed

Het vuile wasgoed van de klanten van Fivelingo komt binnen bij de wasserij en dient te worden gesorteerd. Bij dit sorteren wordt er rekening gehouden met het type wasgoed zoals bonte- en delicate was. Om dit sorteren efficiënt te laten verlopen hebben wij wascontainers geleverd met een verende bodemwagen. Vervolgens wordt dit wasgoed naar de sorteerkamer gebracht waar het wasgoed wordt verdeelt over de wasnetten waarbij elke kleur staat voor een type wasgoed. Dankzij deze extra wasserijartikelen kan het wasproces efficiënt worden doorlopen.

Stap 2: Wassen met industriële wasmachines

Stap 2: Wassen met industriële wasmachines

Het wasgoed dat binnenkomt van de klanten wordt gesorteerd en vervolgens gewassen. Hiervoor gebruikt Fivelingo verschillende industriële wasmachines van de HS-serie, namelijk de HS-80 9 kg, HS-135 15 kg, HS-180 18 kg en twee keer de HS-240 27 kg. Doordat er gewerkt wordt met machines met verschillende laadcapaciteiten, kan de capaciteit van de industriële wasmachines maximaal benut worden. 

Voorgeprogrammeerde wasprogramma's
Om het wassen zo efficiënt en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen zijn de wasmachines door ons voorzien van voorgeprogrammeerde wasprogramma's. Voor elk wasgoed is er een eigen wasprogramma welke aan de hand van de kleur wasnet direct kan worden gekozen.

Ga verder naar onze industriële wasmachines
Stap 3: Drogen met industriële wasdrogers

Stap 3: Drogen met industriële wasdrogers

De volgende stap is het drogen van het wasgoed dat uit de wasmachine komt. Hiervoor gebruikt Fivelingo vier industriële drogers met een vergelijkbare laadcapaciteit als die van de wasmachines, namelijk de TD-300D 15 kg, TD-530D 27 kg en twee keer de TD-680D met 37 kg laadcapaciteit. Ook de industriële drogers zijn allemaal voorzien van voorgeprogrammeerde droogprogramma's zodat het wasgoed dat uit de wasmachine in de droger komt meteen kan starten. Super efficiënt dus!

Ga verder naar onze industriële drogers
Stap 5: Het sorteren van het schone wasgoed

Stap 5: Het sorteren van het schone wasgoed

De laatste stap binnen het wasproces is het sorteren van het schone wasgoed. Het wasgoed dat is gesorteerd wordt in het juiste rek van de juiste klant verdeelt en gaat met de transport weer terug naar de klant. Hiervoor gebruikt Fivelingo verende bodemwagens met een bodem die aan de hand van het gewicht zakt of omhoog komt. Zo hoeven de medewerkers nooit te bukken maar op ergonomische hoogte de wasmachines in- en uitladen. 

Technische aansluitingen en buffers

Technische aansluitingen en buffers

Dit aantal wasmachines en drogers vraagt om de nodige technische aansluitingen. Daarom is de wasserij voorzien van alle technische aansluitingen en opslag voor warm- en koud water, onthardingszout in 2 tanks en een ketel voor de warmwatertank.

Bent u op zoek naar industriële wasmachines voor uw wasserij?

U betaalt gemakkelijk een prijs per kilogram welke met u mee veranderd als u meer of minder gaat wassen. Ik help u graag om de juiste keuze te maken uit onze wasserijmachines. 

088 - 5286388
Bent u op zoek naar industriële wasmachines voor uw wasserij?

Dinand Kiezebrink
Professionele wasexpert