Wassen in eigen beheer binnen de zorg wordt steeds slimmer

Wassen in eigen beheer binnen de zorg wordt steeds slimmer

25 Nov

Terugkijkend naar een jaar of 80/90 geleden is er niet veel veranderd in de processen van het reinigen van wasgoed. Wel worden er binnen deze stokoude processen steeds meer slimme technologische ontwikkelingen toegepast welke het bestaande wasproces binnen de zorginstelling slimmer, gemakkelijker, zuiniger en bovendien stukken efficiënter maken. Laundry Use volgt deze ontwikkelingen op de voet en past deze toe op haar producten en diensten zodat u hiervan kan profiteren. 
 
Vanaf volgend jaar zullen de volgende ontwikkelingen zich de weg vinden naar de zorginstellingen welke kiezen om het wasgoed in eigen beheer te doen:
 

1. Cloudgebaseerde connectiviteit
Deze draadloze verbinding kan communiceren met een ander apparaat dat verbonden is met internet en verzendt op deze manier informatie van- en naar de Cloud. Deze verbinding maakt het mogelijk dat zorginstellingen steeds de nieuwste beschikbare technologieën kunnen gebruiken voor de wasserijapparatuur. Dit komt doordat er op een dynamische en toegankelijke manier informatie uitgewisseld kan worden tussen verschillende gebruikers en apparaten. En dat levert een heel aantal voordelen op.

2. Een wasmachine die zich op afstand laat sturen en tegen u ‘praat’.
Dankzij slimme wassystemen kan Laundry Use de status van de apparatuur overal bekijken en toegang te krijgen tot machinegegevens. Daarnaast kunnen wij ook programmeerwijzigingen toepassen op de machines. Wordt uw was niet schoon? Laat het ons weten en Koen Bakker (applicatie- en zeepspecialist) brengt op afstand wijziging toe aan de zeepdosering of type wasprogramma. Zo zorgt Laundry Use ervoor dat de bewoner kan genieten van écht schoon wasgoed, elke dag weer. 
 
Automatische meldingen bij defect
Een mooie bijkomstigheid hierin is de mogelijkheid geautomatiseerde rapporteren en meldingen te ontvangen bij problemen. De wasmachine of droger kan de melding zelfs direct naar de monteur sturen. Zo kan Laundry Use problemen oplossen tegen lage kosten doordat er niet eerst onderzocht moet worden waar de oorzaak van het probleem zit. Zo komt u niet met lang stilstaande wasmachine of droger te zitten en kunt u snel weer wassen.
 

3. Intelligente dosering van wasmiddelen
Een intelligent doseersysteem kan bewijzen dat het wasgoed écht schoon wordt. Een slimme wasmachine aansluiten op een slim zeepdoseersysteem zorgt ervoor dat deze twee met elkaar kunnen communiceren. De wasmachine weet hoeveel wasmiddel is toegevoegd aan de wascyclus en met een flowmeter (gebruiksmeter) weet het zeepdoseersysteem hoeveel en welke chemicaliën is toegevoegd.

Gericht optimaliseren van uw wasprogramma's
Dit is dan weer zichtbaar in de Cloud waarin applicatie- en zeepspecialist Koen Bakker controleer of de chemie/water-verhouding correct is. Is deze niet correct? Dan ontvangt Koen Bakker automatisch bericht hiervan en kan Koen op afstand wijzigen aanbrengen aan uw wasprogramma tot uw was wel grondig schoon wordt. Dit controleert Laundry Use door middel van de wastechnische controles.

4. Preventief onderhouden van apparatuur
Doordat de wasmachine of droger precies weet wanneer een onderdeel moet worden onderhouden of vervangen kan Laundry Use reparaties voorkomen met preventief onderhoud. Zo kunnen wij ook het onderhoud efficiënt inplannen en kunnen defecten en daarmee uitvaltijd worden voorkomen. Hierdoor is het aandeel is kosten aan onderhoud en service lager ten opzichte van aanschaf van wasserijapparatuur en staan uw wasmachines nooit stil. 

Schoon wasgoed met Laundry Use
Door in eigen beheer te gaan wassen met het Laundry Use Abonnement realiseert u de meest moderne en efficiënte wasserij. Laundry Use is hierin verantwoordelijk voor schoon wasgoed. Door deze technologische ontwikkelingen te volgen, maar ook toe te passen, kan Laundry Use dit schone wasgoed daadwerkelijk leveren!