Interzorg

Weer wassen in eigen beheer

Met professionele wasmachines de kwaliteit verhogen

Zorgorganisatie Interzorg gaat in Assen een facilitair centrum bouwen, waardoor het eten en de wasserij weer in eigen beheer komen met onder andere professionele wasmachines. Nu wordt het eten door een externe partij bereid en ook de was wordt buiten de deuren van Interzorg afgehandeld. De zorgorganisatie wil hiermee kosten besparen en daarnaast zal de kwaliteit van eten en het wasgoed ook nog eens omhoog.

Elly van der Woude van Interzorg: "Wij gaan het eten in eigen beheer bereiden, op een natuurlijke en eerlijke manier. We hebben ook gekeken naar het wasproces. We wassen 700.000 kilogram wasgoed op jaarbasis. Nu doet een externe partij dat. Maar het gebeurd regelmatig dat was lang wegblijft of kwijtraakt."

Ook wassen in eigen beheer
Laatste plannenmakerij

Laatste plannenmakerij

"Wij gaan een facilitair centrum realiseren op het Messchenveld in Assen. We zitten in de laatste plannenmakerij. In dat centrum komen een keuken en een wasserij voor onze negen verzorg- en verpleeghuizen."

Betalen per kilogram wasgoed

Betalen per kilogram wasgoed

Elly van er Woude: "De keukenleverancier blijft eigenaar van de keuken en de leverancier van de wasserij blijft ook eigenaar van de professionele wasmachines. We sluiten in principe een contract voor tien jaar met een mogelijke verlenging van vijf jaar. Hierdoor slepen we geen grote investering achter ons aan."

Meer aan handen aan het bed

Meer aan handen aan het bed

"Het in eigen beheer van nemen van het wasgoed en het eten brengt ons op jaarbasis minimaal € 200.000,-. Dat betekent meer handen aan het bed. De besparing betekent al zes mensen extra fulltime aan het bed".

Nieuwsgierig geworden?

Ik help u graag verder bij het opzetten van een professionele was oplossing welke u ontzorgt van a - z. U betaalt gemakkelijk per kilogram schoon wasgoed.

088 - 5286388
Nieuwsgierig geworden?

Herman Harsevoort
Professionele wasexpert