Interzorg besteedt de was niet meer uit

Het startsein is gegeven

13 May

Afgelopen week werd het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de ‘facilitaire droom’ van Interzorg, zorgverlener in Noord- en Midden-Drenthe. Vanaf 2020 wordt zij huurder van het nieuw te bouwen multifunctioneel en duurzaam gebouw op het Messchenveld in Assen, van waaruit zij onderscheidende facilitaire diensten gaat organiseren die het mogelijk maken “cliënten te ondersteunen hun eigen leven voort te zetten”, zoals haar missie luidt. Eén ervan is een eigen wasserij.
 
Tekst: Keihart | Nanny Schutte
 
Met achthonderd cliënten, verdeeld over appartementen op diverse locaties, heb je uiteraard veel was. “De was”, dat klinkt zo neutraal en bulk-achtig, maar behalve beddengoed, handdoeken en uniforms van de medewerkers gaat het natuurlijk óók over heel persoonlijke kledingstukken! Die fijne broek, gekocht ter gelegenheid van de bruiloft van een kleindochter, of die kleurige jurk uit die leuke boetiek. Waar blijven die als ze gewassen moeten worden en wanneer zijn ze weer terug?
 
Voor Interzorg is de was een essentieel thema in de zorgverlening. Zij kiest daarom voor een geavanceerd wassysteem waardoor cliënten kunnen blijven dragen wat ze willen. “Door alle kledingstukken te voorzien van een onzichtbare chip met informatie over eigenaar en wasproces, krijgt alle was de goede behandeling, raken er minder kledingstukken zoek en heeft de cliënt in korte tijd zijn of haar eigen fijne, vertrouwde kleding weer terug. En omdat we met duurzame wasmiddelen en machines werken, houden we de kleding langer mooi.” Met andere woorden: Interzorg krijgt haar eigen wasserij!
Partner Laundry Use neemt daarbij alle (echt àlle!) zorg rondom wassen uit handen; van de bouw, installatie en inrichting van de wasserij, het leveren van wasmiddel en andere benodigdheden, onderhoud, reparatie en vervanging van de machines, tot zelfs instructies over hoe te wassen. Met als doel ècht schone was, waarbij gebruik wordt gemaakt van een eigen watervoorziening, waterzuiveringsinstallatie, zonne-energie en wordt er restwarmte opgeslagen en hergebruikt. Zo wordt de schone kleding voorzien van een ‘groen randje’ dankzij een circulaire energie- en neutrale warmtevoorziening waarbij geen druppel stadsenergie wordt gebruikt.
 
Dankzij de ‘facilitaire droom’ van Interzorg kwam het concept tot leven; Laundry Use is een volledig circulair pakket van producten en diensten, met schone-was-garantie! De klant, groot of klein, krijgt de beste kwaliteit machines en producten, volledig afgestemd op het type wasgoed, zònder investering. Bovendien hoeft de was zo niet meer getransporteerd te worden en wordt er werkgelegenheid op locatie gecreëerd. Over alles is nagedacht…
 
Wilt u net als Interzorg ook een eigen wasserij starten binnen de zorg? Wij kunnen uw eigen wasserij, klein of groot, realiseren tegen een vast bedrag per maand, zonder investering. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, of vraag een offerte aan. 
 
WIlt u meer lezen over Laundry Use? Ga dan terug naar de homepagina.
 
Laundry Use is onderdeel van Laundry Expert