Stap 1: Hoeveel KG gaat u wassen?

en welke apparatuur heeft u hiervoor nodig?

Kennismaking

De grote vraag is natuurlijk: hoeveel wasgoed wordt er gewassen?

In veel gevallen is dit gemakkelijk te bepalen en weet u zelf heel goed. In sommige gevallen is het wat lastig te bepalen maar kunnen wij u daarmee helpen. Zo hebben wij door de jaren heen rekenmodules ontworpen waarmee wij het aantal KG wasgoed kunnen inschatten. Bijvoorbeeld aan de hand van het aantal bewoners binnen een zorginstelling of het aantal kamers binnen een hotel of Bed en Breakfast.

Heeft u professionele of industriële apparatuur nodig?

Afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed bepalen wij samen met u de meeste geschikte apparatuur. We maken hierin onderscheid in professionele wasmachines en industriële wasmachines. 

Professionele wasserijapparatuur

Professionele wasserijapparatuur

Is de hoeveelheid wasgoed te overzien? Dan kunt u prima uit de voeten met professionele wasmachines. Een professionele wasmachine of droger heeft een laadcapaciteit tot 10KG. Niet erg veel zou u denken; maar waar een huishoudelijk wasmachine of droger gemiddeld 90min doet over een was- of droogbeurt, doet een professionele machine hier 45min over. Dat zijn één van de vele voordelen van professionele wasapparatuur.

Ga verder naar onze professionele wasmachines
Industriële wasserijapparatuur

Industriële wasserijapparatuur

Wilt u veel wasgoed verwerken vanaf ongeveer 500 kilogram? Industriële wasmachines hebben een laadcapaciteit vanaf 8 kilogram tot wel 120 kilogram. Doordat deze machines in enorm veel varianten te verkrijgen zijn is er altijd een passende machine beschikbaar om uw was te draaien.
Verder is de keuze van de wasserijapparatuur afhankelijk van de beschikbare uren om de was te doen. Zijn er weinig uren beschikbaar? Dan is het goed om een wasserijapparatuur neer te zetten met een hoge laadcapaciteit voor veel wasgoed verwerken in één wasbeurt.

Ga verder naar onze industriële wasmachines
Wat gaat u wassen?

Wat gaat u wassen?

De juiste wasapparatuur is ook afhankelijk van wat voor textiel u gaat wassen. Gaat het vooral om kleding? Dan is in principe elke wasmachine wel geschikt. Wilt u ook dekbedden gaan wassen, paardendekens of ander zwaarder wasgoed? Dan is een wasmachine met een grotere laadcapaciteit nodig. 

Mangelen
Dient uw textiel ook gemangeld te worden? Dan is industriële apparatuur meer geschikt dan professionele apparatuur doordat industriële apparatuur voorzien is van restvochtmeting. Dit behoud een vochtpercentage in het textiel wat ervoor zorgt dat er gemakkelijker gemangeld kan worden. 

Mangelen

Mangelen

Gaat u ook bedlinnen wassen? Dan biedt een professionele of industriële mangel de ultieme oplossing om het textiel een goed eindresultaat te geven na het wassen en drogen. Samen met u gaan we kijken hoe groot het linnen is zodat we de juiste mangel kunnen selecteren. In de meeste gevallen is een muldenmangel voldoende zoals op de foto. Deze mangels nemen niet veel ruimte in doordat deze de in- en uitvoer van het linnen aan dezelfde zijde heeft waardoor de mangel tegen de muur geplaatst kan worden. Ideaal dus! Afhankelijk van het textiel is deze mangel vanaf 1,40m (zoals op de foto) tot 2m in de breedte te krijgen.

Ga verder naar onze mangels
Heeft u nog apparatuur staan?

Heeft u nog apparatuur staan?

Heeft u al een wasserij? Bijvoorbeeld met oudere machines die aan vervanging toe zijn, of een wasserij met huishoudelijke wasmachines? Dat is geen probleem; indien gewenst nemen wij deze in en ontvangt u hiervoor een cashback of u kiest ervoor een korting te ontvangen op uw Laundry Use Abonnement. De ingeruilde apparatuur wordt door ons indien nodig gereviseerd en als refurbished apparatuur elders weer een nieuwe kans gegeven. Zo werken we samen aan een circulaire economie; een wereld zonder afval.

Toevoegen aan uw abonnement
Daarnaast is het mogelijk om uw oude wasmachine toe te voegen aan het abonnement. Dan sluiten wij hier een zeepdoseersysteem op aan en kunt u deze machine of droger blijven gebruiken. 

Professioneel wasmiddel (automatisch gedoseerd)

Professioneel wasmiddel (automatisch gedoseerd)

Na het vaststellen van de juiste apparatuur gaan we de wasmiddelen selecteren welke uw wasgoed gegarandeerd schoon krijgen. Zo is er voor elk type vervuiling een speciaal professioneel wasmiddel om bijvoorbeeld die vervelende wijnvlekken uit het textiel te krijgen. Voor gewone werkkleding of dagelijkse kleding is één wasmiddel voldoende om het goed schoon te krijgen. Chemie is niet goed voor het milieu, dat weten wij. Daarom kunt u gebruik maken van ecologisch wasmiddel met Ecolabel dat dus biologisch afbreekbaar is. 

Automatisch zeepdoseersysteem
Een automatisch zeepdoseersysteem is onmisbaar. Dit systeem dient precies te benodigde hoeveelheid van het juiste wasmiddel toe aan elke wasproces zodat er niet te veel, maar ook niet te weinig wasmiddel wordt gebruikt. Dat is goed voor uw portemonnee maar ook beter voor het milieu. Gaat u gebruik maken van vier wasmiddelen? Dan heeft u vier pompjes nodig. Gebruikt u maar één wasmiddel? Dan is één pompje voldoende.

Lees meer over het automatisch zeepdoseersysteem

Ook toe te voegen aan uw abonnement

+ Wastechnische controles
+ Medische dekbedden
+ Bedrijfskleding
+ RFID
+ Certificering
+ Bed-badlinnen

Ga verder naar stap 2