Stap 1: In kaart brengen van uw situatie

Kennismaking

Voordat wij iets voor u kunnen betekenen dienen wij natuurlijk met u in contact te komen. U kunt zich aanmelden door een offerteaanvraag of een tariefaanvraag te doen via onze website in het geval u graag binnen 24u een prijsindicatie wenst te ontvangen. U kunt ook het contactformulier invullen of natuurlijk telefonisch contact met ons opnemen. 
Indien gewenst ontvangt u van ons binnen 24u een prijsindicatie waarin wij een schatting doen van de prijs per kilogram waarmee u kunt wassen in eigen beheer.

Een afspraak bij ons, of bij u op locatie (vrijblijvend)

Een afspraak bij ons, of bij u op locatie (vrijblijvend)

Vervolgens plannen we een afspraak om uw huidige situatie in kaart te brengen. De grote vraag is natuurlijk: hoeveel wasgoed wordt er gewassen?

In veel gevallen is dit gemakkelijk te bepalen en weet u zelf heel goed. In sommige gevallen is het wat lastig te bepalen maar kunnen wij u daarmee helpen. Zo hebben wij door de jaren heen rekenmodules ontworpen waarmee wij het aantal KG wasgoed kunnen inschatten. Bijvoorbeeld aan de hand van het aantal bewoners binnen een zorginstelling of het aantal kamers binnen een hotel of Bed en Breakfast.

Welke apparatuur is het meest geschikt?

Afhankelijk van de hoeveelheid wasgoed bepalen wij samen met u de meeste geschikte apparatuur. We maken hierin onderscheid in professionele wasmachines en industriële wasmachines. 

Professionele wasserijapparatuur

Professionele wasserijapparatuur

Is de hoeveelheid wasgoed te overzien? Dan kunt u prima uit de voeten met professionele wasmachines. Een professionele wasmachine of droger heeft een laadcapaciteit tot 10KG. Niet erg veel zou u denken; maar een professionele wasmachine of droger heeft echter maar de helft van de tijd nodig dan een huishoudelijke wasmachines. Binnen 45min is de was- of droogbeurt al klaar waardoor u veel sneller kunt wassen dan met huishoudelijke wasmachines. Dat zijn één van de vele voordelen van professionele wasapparatuur.

Industriële wasserijapparatuur

Industriële wasserijapparatuur

Wilt u veel wasgoed verwerken? Dan is het verstandig om te wassen met grote laadcapaciteiten zodat u veel wasgoed kunt verwerken in één wasbeurt. Zo hebben industriële wasmachines een laadcapaciteit tot wel 120KG! 
Verder is de keuze van de wasserijapparatuur afhankelijk van de beschikbare uren om de was te doen. Zijn er weinig uren beschikbaar? Dan is het goed om een wasserijapparatuur neer te zetten met een hoge laadcapaciteit voor veel wasgoed verwerken in één wasbeurt.

Wat gaat u wassen?

Wat gaat u wassen?

De juiste wasapparatuur is ook afhankelijk van wat voor textiel u gaat wassen. Gaat het vooral om kleding? Dan is in principe elke wasmachine wel geschikt. Wilt u ook dekbedden gaan wassen, paardendekens of ander zwaarder wasgoed? Dan is een wasmachine met een grotere laadcapaciteit nodig. 

Mangelen
Dient uw textiel ook gemangeld te worden? Dan is industriële apparatuur meer geschikt dan professionele apparatuur doordat industriële apparatuur voorzien is van restvochtmeting. Dit behoud een vochtpercentage in het textiel wat ervoor zorgt dat er gemakkelijker gemangeld kan worden. 

Wat bent u verder nodig voor een gegarandeerd mooi resultaat?

Om uw wasgoed gegarandeerd schoon te krijgen moeten we de mate en type van bevuiling vaststellen. Gaat het om keukenwas? Dan heeft u te maken met vetten uit de keuken, wijnvlekken, noem maar op. Gaat het vooral om werkkleding? Dan gaat het in veel gevallen om normale vervuiling maar dan van hogere vervuiling dan gebruikelijk. Daarnaast moet bedlinnen gewoon fris ruiken en natuurlijk stralend wit blijven. 

Professioneel wasmiddel

Professioneel wasmiddel

Na het vaststellen van de bevuiling gaan we de wasmiddelen selecteren welke uw wasgoed gegarandeerd schoon krijgen. Zo is er voor elk type vervuiling een speciaal professioneel wasmiddel om bijvoorbeeld die vervelende wijnvlekken uit het textiel te krijgen. Voor gewone werkkleding of dagelijkse kleding is één wasmiddel voldoende om het goed schoon te krijgen. Wist u dat wij werken met ecologisch wasmiddel dat daarmee biologisch afbreekbaar is? 

Automatisch zeepdoseersysteem

Automatisch zeepdoseersysteem

Een automatisch zeepdoseersysteem is hierbij onmisbaar. Dit systeem dient precies te benodigde hoeveelheid van het juiste wasmiddel toe aan elke wasproces zodat er niet te veel, maar ook niet te weinig wasmiddel wordt gebruikt. Dat is goed voor uw portemonnee maar ook beter voor het milieu. Gaat u gebruik maken van vier wasmiddelen? Dan heeft u vier pompjes nodig. Gebruikt u maar één wasmiddel? Dan is één pompje voldoende.

Mangelen

Mangelen

Gaat u ook bedlinnen wassen? Dan biedt een professionele of industriële mangel de ultieme oplossing om het textiel een goed eindresultaat te geven na het wassen en drogen. Samen met u gaan we kijken hoe groot het linnen is zodat we de juiste mangel kunnen selecteren. In de meeste gevallen is een muldenmangel voldoende zoals op de foto. Deze mangels nemen niet veel ruimte in doordat deze de in- en uitvoer van het linnen aan dezelfde zijde heeft waardoor de mangel tegen de muur geplaatst kan worden. Ideaal dus! Afhankelijk van het textiel is deze mangel vanaf 1,40m (zoals op de foto) tot 2m in de breedte te krijgen.

De wasruimte

Tenslotte is het belangrijk dat er een ruimte beschikbaar is om het wasgoed te gaan verwerken. Heeft u nog geen ruimte beschikbaar? Wij helpen u graag met het bepalen welke ruimte geschikt is en waar op gelet moet worden. Denk aan eventueel luchtafvoer en krachtstroom.

Hoe groot moet de ruimte zijn?

Hoe groot moet de ruimte zijn?

De benodigde omvang van de ruimte is natuurlijk afhankelijk van hoeveel en welke wasmachines, drogers en andere apparatuur er in de ruimte moet komen te staan. Gaat u wassen met één professionele was- en droogset? Dan is een kleine opbergruimte al voldoende. Gaat u wassen met industriële wasmachines, wasdrogers en wilt u ook gaan mangelen? Dan is een grotere ruimte nodig. Wij helpen u daar graag bij.

Heeft u nog oude apparatuur staan?

Heeft u nog oude apparatuur staan?

Heeft u al een wasserij? Bijvoorbeeld met oudere machines die aan vervanging toe zijn, of een wasserij met huishoudelijke wasmachines? Dat is geen probleem; indien gewenst nemen wij deze in en ontvangt u hiervoor een cashback of u kiest ervoor een korting te ontvangen op uw Laundry Use Abonnement. De ingeruilde apparatuur wordt door ons indien nodig gereviseerd en als refurbished apparatuur elders weer een nieuwe kans gegeven. Zo werken we samen aan een circulaire economie; een wereld zonder afval.

Toevoegen aan uw abonnement
Daarnaast is het mogelijk om uw oude wasmachine toe te voegen aan het abonnement. Dan sluiten wij hier een zeepdoseersysteem op aan en kunt u deze machine of droger blijven gebruiken. 

Ga verder naar stap 2